Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια

Το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας σε μια δροσερή παραλλαγή με παγωτό βανίλια από τον Μαστερ σεφ Λάμπρο Βακιάρο.

Διαδικασία
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρ, την άχνη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5', μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Ανά διαστήματα, διακόπτουμε τη λειτουργία και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής «ξεκολλάμε» το βούτυρο από τα τοιχώματα. Παράλληλα, σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την ομογενοποιούμε με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα στο μείγμα με το βούτυρο κι ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε και το λικέρ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε σχετικά μικρά κομμάτια. Πολτοποιούμε ελαφρώς τα φουντούκια. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια κι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr