Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα

Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα

Ένα θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα ρεβίθια, προσφέροντάς μας πρωτείνες και θρεπτικά συστατικά. Πολύ χορταστικό και με λίγες θερμίδες.

Chicken_Curry-ΝΕΤ1
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4΄-5΄ μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί, χωρίς να καεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 1΄ ακόμη. Κατόπιν προσθέτουμε το τζίντζερ και το κοτόπουλο μαζ με τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τα ρεβίθια.

Μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τόσο μαλακό ώστε να μπορούμε να το κόβουμε με το κουτάλι. Μόλις μαγειρευτεί, ανακατεύουμε μέσα τον μισό κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, 1 κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.


Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης