Το κρέας ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες! Μαγειρεύουμε χοιρινό γιαχνί με πατάτες και πολλά μπαχαρικά. Ό,τι πρέπει για οικογενειακές συνάξεις!
Διαδικασία
Ζεματάμε το κρέας σε νερό που βράζει για 3΄-4΄. Το ξεπλένουμε, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ε.π. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσοκαι το σέλινο. Ανακατεύουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη φρέσκια ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, δίνουμε μια δυνατή βράση στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη ώστε να σιγομαγειρευτεί και να μαλακώσει το κρέας, για 40΄-50΄.
Το συναρπαστικό ντέρμπι Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν που έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 τυχεροί συνδρομητές της COSMOTE, χάρη στο World Pass powered by Telekom.
Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, μέσα από σειρά άρθρων που υπογράφουν ειδικοί - Διαβάστε το άρθρο της Προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας, Μαρίας Λινού