Οι τέλειες πατάτες φούρνου

Οι τέλειες πατάτες φούρνου

Η τέλεια πατάτα φούρνου είναι εκείνη που είναι τραγανή απ’ έξω και ζουμερά μαλακή από μέσα. Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε μικρά θαύματα μέσα από τον φούρνο, κάνοντας μια ολόκληρη οικογένεια ή συντροφιά να μαλώνει για το ποιος θα φάει την τελευταία πατάτα που θα έχει μείνει στο ταψί!

net_patates_fournou
Η πατάτα
Είναι σημαντικό να διαλέξουμε την κατάλληλη ποικιλία πατάτας προκειμένου να πετύχουμε την τέλεια υφή.

Ξεκινάμε με κρύο νερό
Το να ξεκινήσουμε το βράσιμο σε κρύο και όχι από ήδη βραστό νερό είναι πολύ σημαντικό για να βράσουν ομοιόμορφα. Αυτό, επίσης, μας εξασφαλίζει ότι όταν ψηθούν στον φούρνο, δεν θα λιώσουν οι γωνίες τους.

Κλείσιμο
Καλά αλατισμένο νερό
Οι πατάτες θα απορροφήσουν το καλά αλατισμένο νερό προτού αρχίσουν να μαγειρεύονται. Η αλληλεπίδραση του αλατιού με το άμυλο είναι που τις κάνει έξτρα τραγανές.

Τις κρυώνουμε προτού μπουν στον φούρνο
Το να αφήσουμε τις πατάτες να κρυώσουν μετά το βράσιμο και πριν από το ψήσιμο στον φούρνο είναι πολύ σημαντικό προκειμένου όταν μπουν στο λίπος, να γίνουν τραγανές απ’έξω και βελούδινες από μέσα. Με την έντονη γεύση του το λίπος πάπιας θα δώσει στις πατάτες πολύ ιδιαίτερη αλμυρή και «κρεατένια» αίσθηση. Τινάζοντας τις πατάτες στο σουρωτήρι μετά το βράσιμο, επιτυγχάνουμε να δώσουμε στο υλικό μας μεγαλύτερη και πιο φιλόξενη επιφάνεια, ώστε να υποδεχτεί το νόστιμο λίπος.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης