Δεν έχετε κρασί στο σπίτι για να σβήσετε το κρέας; Υπάρχει λύση!

Το κρασί είναι ένα βασικό υλικό στην κουζίνα και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές, για μαρινάρισμα, σβήσιμο κλπ. Το κρασί προσθέτει τα δικά του αρώματα και αναδεικνύει τις γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταγών, πρώτα σοτάρουμε λαχανικά και κρέας και μετά σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Τι γίνεται, όμως, όταν συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε κρασί στο σπίτι ή απλώς δεν θέλετε να ανοίξετε ένα καινούργιο μπουκάλι, επειδή ξέρετε ότι δεν θα το καταναλώσετε; Τι μπορείτε να κάνετε τότε;

Το μαρινάρισμα απαιτεί γενναία ποσότητα κρασιού, οπότε δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αν το κρέας που έχετε απαιτεί μαρινάρισμα, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε κρασί ή να ανοίξετε εκείνο το μπουκάλι που δεν θέλετε. Αν όμως η συνταγή απαιτεί ένα ποτηράκι κρασί μόνο για το σβήσιμο, κι εσείς δεν έχετε, υπάρχει ένα παλιό καλό κόλπο για να το αντικαταστήσετε.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr