Πανδημία και νέα ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα

Αναμφίβολα και το 2021 δοκιμαστήκαμε όλοι σκληρά από την πανδημία.

Οι πιο αισιόδοξοι ελπίζαμε ότι θα ήταν μια πιο εύκολη χρονιά, αλλά λογαριάζαμε μάλλον χωρίς τον ξενοδόχο. Παρ’ όλα αυτά, μπορέσαμε τουλάχιστον να επιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα.

Η εστίαση αντιμετώπισε τρομακτικές δυσκολίες και, παρά την όποια οικονομική στήριξη που έλαβε, δεν βγήκε αλώβητη από αυτή τη φοβερή κρίση. Γενικότερα, όμως, αν κάποιος κάνει μια αναδρομή στο 2021, θα δει ορισμένα πολύ θετικά στοιχεία.
Καταρχάς, παρουσιάστηκε μια νέα δυναμική που αφορά την εγχώρια γαστρονομία. Αφενός γεννήθηκαν νέες ξεχωριστές προσπάθειες με καινούρια, πολύ καλά εστιατόρια και σημαντικούς μάγειρες που τόλμησαν να φτιάξουν τα δικά τους γαστρονομικά σπίτια. «Τα εστιατόρια στους μάγειρες» θα μπορούσε να είναι το νέο σύνθημα, αφού αποδεδειγμένα η ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης από μέρους των σεφ δημιουργεί συνθήκες και απαιτήσεις μεγαλύτερης προσπάθειας, προσοχής και εξέλιξης. Από την άλλη, δεν μπορεί κανείς να μη σημειώσει την εξάπλωση της σκανδιναβικής και ασιατικής μαγειρικής κουλτούρας σε αυτό το πεδίο, η οποία όσο γοητευτική κι αν είναι δημιουργεί, κατά τη γνώμη μου, ένα θέμα που αφορά την ελληνικότητα της γεύσης, ειδικά όταν αυτή δηλώνεται ως βασικό ζητούμενο από τους ίδιους τους σεφ.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr