Soil, σε επαφή με τη γη. Στο εστιατόριο του σεφ Τάσου Μαντή

Όλα είναι αρμονικά και αλληλένδετα, όλα έχουν ένα νόημα, εκφράζουν τη μαγειρική στάση ενός σκεπτόμενου ατόμου, σκέφτηκα καθώς μύριζα το ματσάκι των αρωματικών (μυρτιά, λεμονοθύμαρο, κατιφές, μινουτίνα), που άφησε ο σερβιτόρος στο τραπέζι μας μαζί με τα μαχαιροπίρουνα.

ο «Soil Experience», γραμμένο με το χέρι στο καρτελάκι του, έγινε αφορμή να ερμηνεύσω τα σημάδια: η δωρικά κομψή διώροφη μονοκατοικία του ’20, οριακά κρυμμένη στο στενάκι της Φερεκύδου. Το κουδούνι που χτύπησα για να μπω και οι άνθρωποι που με υποδέχτηκαν σαν προσκεκλημένη τους. Η κουζίνα ως το πρώτο που βλέπεις όταν μπεις στο εστιατόριο, η κάβα των κρασιών και το chef’s table. Το μπαρ στον πάνω όροφο και τα διάφορα δωμάτια, σαν μικρές τραπεζαρίες, που υπόσχονται μια καθησυχαστική ιδιωτικότητα.
Ένα φιλόξενο «σπίτι», με φυτά στις γωνίες και σύγχρονα έπιπλα, με τα καλαίσθητα έργα της κεραμίστριας συζύγου του σεφ Ελιας Λαμπίρη. Σίγουρα τίποτα δεν βρισκόταν εκεί τυχαία, όλα κάτι ήθελαν να πουν και όλα συνδέονταν με την «εμπειρία της γης». Έχουν γραφτεί πολλά για τη σύνδεση του σεφ με τη γη, για το περιβόλι του στο Αλεποχώρι. Για μένα μετράει ο απόηχός τους, ό,τι θα νιώσω τρώγοντας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr