Είναι το αγουρέλαιο το πολυτιμότερο ελαιόλαδο; Πώς και πού το χρησιμοποιούμε;

Είναι το αγουρέλαιο το πολυτιμότερο ελαιόλαδο; Πώς και πού το χρησιμοποιούμε;

Αυτός ο πολύτιμος χυμός ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, αρκετά πικρή και συχνά πικάντικη γεύση του, αλλά και για τα σύνθετα, βαθιά αρώματά του.

agourelaio_anoigma_small_ΝΕΤ

Το όνομα αγουρέλαιο περιγράφει τον φυσικό χυμό που προέρχεται από τη σύνθλιψη καρπών ελιάς που είναι ακόμη άγουρες και διατηρούν το πράσινο χρώμα τους. Άρα κάθε φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν είναι υποχρεωτικά και αγουρέλαιο.

Αυτός ο πολύτιμος χυμός ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, αρκετά πικρή και συχνά πικάντικη γεύση του, αλλά και για τα σύνθετα, βαθιά αρώματά του.

Είναι ίδια όλα τα αγουρέλαια;
Κλείσιμο
Προφανώς όχι. Το γεγονός ότι οι ελιές συγκομίζονται πρώιμα δεν σημαίνει ότι το ελαιόλαδο που θα δώσουν είναι άριστης ποιότητας. Για να μιλήσουμε λοιπόν για τις ξεχωριστές ιδιότητες ενός καλού αγουρελαίου πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις:

Χαμηλή οξύτητα (δεν ξεπερνά το 0,8%), παραγωγή με ψυχρή έκθλιψη (το ελαιοτριβείο δεν ξεπερνά τη θερμοκρασία των 28ºC κατά την ελαιοποίηση). Μιλάμε δηλαδή για Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης