Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια και κουσκούς
06.10.2024
08:00
Για ένα κυριακάτικο τραπέζι μπορούμε να ετοιμάσουμε αρνάκι εμπνευσμένο από τις κουζίνες της Ανατολής με ρεβίθια, κουσκούς, φρέσκο κόλιανδρο και σταφίδες. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας αρέσει πολύ!
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρέας τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το σαφράν και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 500 ml νερό, τον κόλιανδρο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρέας τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το σαφράν και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 500 ml νερό, τον κόλιανδρο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr