Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο
03.10.2024
08:00
Η νηστεία γίνεται πιο νόστιμη με αυτές τις σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο. Τα μπαχαρικά δίνουν το πιο ωραίο αποτέλεσμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα αχνίζουμε να γυαλίσουν και να μελώσουν, για περίπου 15΄. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές σε χοντρά κομμάτια, αφού βγάλουμε το κόκαλο. Τις βάζουμε σκέτες σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, να αχνιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί ο ντοματοπελτές και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειάζεται, βάζουμε ένα ποτηράκι νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.
Διαβάστε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί ο ντοματοπελτές και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειάζεται, βάζουμε ένα ποτηράκι νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.
Διαβάστε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr