Πέννες αλά νόρμα από τη Σικελία

Pasta alla Norma και εν προκειμένω penne alla Norma. Πρόκειται για μία από τις κλασικές συνταγές της Σικελίας, με τη μελιτζάνα να πρωταγωνιστεί στο πιάτο.

Βήμα 1
Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και την αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μελιτζάνα. Τη μαγειρεύουμε για 5΄ γυρίζοντάς την από όλες τις πλευρές τακτικά μέχρι να καεί η φλούδα της. Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και την ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με1-2 κουτ. σούπας νερό για 5΄ ή μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν αρχίσει να καίγεται. Κατόπιν, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ½ φλιτζάνι νερό. Αλατίζουμε. Ρίχνουμε στη σάλτσα τη μελιτζάνα και τη σιγοβράζουμε για 20΄-30΄ ή μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr