Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια

Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

Βήμα 1
Τ-BONE: Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 5΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Αν θέλουμε να τις ψήσουμε στα κάρβουνα, τότε τις τοποθετούμε στη σχάρα.

Βήμα 2
Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας. Υπολογίζουμε πάντως για 1 κιλό κρέας 12΄-14΄ για rare και 16΄-18΄ για well done. Ο χρόνος αυτός είναι λίγο λιγότερος στη σχάρα μας, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει το μπάρμπεκιου. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο και τις σερβίρουμε με τα μανιτάρια μας.

Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr