7 συστατικά για να μετατρέψεις τη σαλάτα σου σε κυρίως γεύμα
7 συστατικά για να μετατρέψεις τη σαλάτα σου σε κυρίως γεύμα
Χωριάτικη, του σεφ ή του Καίσαρα, Caprese, Custom Made. Η σαλάτα βρίσκει πάντα τη θέση της στο ελληνικό τραπέζι. Καλοκαιρινό ή όχι.
Ειδικά, όμως, τους θερινούς μήνες, κάτω από τον ήλιο, δίπλα στη θάλασσα, το κύμα, την εθιστική αλμύρα ή απλά στη κουζίνα του σπιτιού, η σαλάτα αναδεικνύεται σε γευστικό πρωταγωνιστή.
Η δροσιστική αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο, το αίσθημα πληρότητας που δημιουργεί στην κοιλιά σου, η ηρεμία που γεννά στον εγκέφαλο σου γνωρίζοντας ότι απολαμβάνεις κάτι χορταστικό και light τοποθετούν τη σαλάτα στο κέντρο. Του τραπεζιού και όχι μόνο. Το καλοκαίρι είναι, λοιπόν, η καλύτερη εποχή για να την προσθέσεις στο μενού σου ως κυρίως πιάτο. Δες με ποιους τρόπους θα την μετατρέψεις σε πλήρες γεύμα!
Ξεκινάμε από τους υδατάνθρακες
Σαλάτα με ζυμαρικά, ολικής αλέσεως ή μη. Μακαρονοσαλάτα. Τι καλύτερο; Οι επιλογές που έχεις πολλές και οι ευκαιρίες να μετατρέψεις τη σαλάτα σου σε ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ακόμα περισσότερο. Το θέμα είναι να έχεις διάθεση να “παίξεις” και να πειραματιστείς. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και άσε τα κλασικά ζυμαρικά στην άκρη – ειδικά άμα θες να αδυνατίσεις. Παραλλαγές ολικής αλέσεως, κους κους, κινόα, γλυκοπατάτες φλερτάρουν έντονα με τη σαλάτα και τον ουρανίσκο σου.
Συνεχίζουμε με το τυρί
Και σε αυτό το συστατικό, οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Εκτός από τις ελληνικές ποικιλίες, δοκίμασε να προσθέσεις μερικές νιφάδες ή μεγαλύτερα κομμάτια τυριού με ιταλική αισθητική ή ευρωπαϊκή προέλευση. Η αλμυρή τους νότα είναι αυτό που χρειάζεται η σαλάτα σου.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Η δροσιστική αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο, το αίσθημα πληρότητας που δημιουργεί στην κοιλιά σου, η ηρεμία που γεννά στον εγκέφαλο σου γνωρίζοντας ότι απολαμβάνεις κάτι χορταστικό και light τοποθετούν τη σαλάτα στο κέντρο. Του τραπεζιού και όχι μόνο. Το καλοκαίρι είναι, λοιπόν, η καλύτερη εποχή για να την προσθέσεις στο μενού σου ως κυρίως πιάτο. Δες με ποιους τρόπους θα την μετατρέψεις σε πλήρες γεύμα!
Ξεκινάμε από τους υδατάνθρακες
Σαλάτα με ζυμαρικά, ολικής αλέσεως ή μη. Μακαρονοσαλάτα. Τι καλύτερο; Οι επιλογές που έχεις πολλές και οι ευκαιρίες να μετατρέψεις τη σαλάτα σου σε ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ακόμα περισσότερο. Το θέμα είναι να έχεις διάθεση να “παίξεις” και να πειραματιστείς. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και άσε τα κλασικά ζυμαρικά στην άκρη – ειδικά άμα θες να αδυνατίσεις. Παραλλαγές ολικής αλέσεως, κους κους, κινόα, γλυκοπατάτες φλερτάρουν έντονα με τη σαλάτα και τον ουρανίσκο σου.
Συνεχίζουμε με το τυρί
Και σε αυτό το συστατικό, οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Εκτός από τις ελληνικές ποικιλίες, δοκίμασε να προσθέσεις μερικές νιφάδες ή μεγαλύτερα κομμάτια τυριού με ιταλική αισθητική ή ευρωπαϊκή προέλευση. Η αλμυρή τους νότα είναι αυτό που χρειάζεται η σαλάτα σου.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα