Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ

Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ

Το μπριάμ είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Όμως και τα λαχανικά του, λεπτοκομμένα και ψημένα στο φούρνο, γίνονται και μία μεγάλη και χορταστική ομελέτα φούρνου. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

net_briam-omeleta--fournou-IMG_0242


Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε κοτσάνια και άκρες από κολοκύθια, πιπεριές και μελιτζάνες. Κόβουμε με μαντολίνο τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες επίσης σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες αφαιρώντας τους σπόρους.

Βήμα 2
Τοποθετούμε τα λαχανικά στη σειρά μέσα στο ταψί, ακουμπώντας λίγο το ένα το άλλο και αλατοπιπερώνετε. Λιώνουμε το σκόρδο και, αφού το ανακατέψουμε με το ελαιόλαδο, ραντίζουμε τα λαχανικά με το μίγμα και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν.

Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης