Φτιάχνουμε σπιτικά κρουασάν βήμα – βήμα

Φτιάχνουμε σπιτικά κρουασάν βήμα – βήμα

Τα τραγανά, βουτυράτα κρουασάν πετυχαίνουν και στη δική μας κουζίνα!

Φτιάχνουμε σπιτικά κρουασάν βήμα – βήμα
Απλώς θέλουν παραπάνω χρόνο, υπομονή και την τεχνική που μας δείχνει ο Adam Bush.

Διαδικασία:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι ίσα να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε εκεί μέσα το γάλα και με τα δάχτυλα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν και να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5΄-10΄, μέχρι να γίνει απαλή. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, την καλύπτουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30΄. Έπειτα την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30΄. Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι χαρτί. Με τον πλάστη το πατάμε απαλά και το ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, διαστάσεων 20×15 εκ. Βάζουμε στο ψυγείο.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα ατο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης