Wine pairing: Βασικές συμβουλές από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Wine pairing: Βασικές συμβουλές από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Η επιλογή ενός ή και παραπάνω κρασιών για τον συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο πιάτο σκοπό έχει την ανάδειξη των αρωμάτων και γεύσεων η οποία οδηγεί στην ενίσχυση της απόλαυσης τόσο του φαγητού όσο και του κρασιού. Σκοπός είναι πάντα η απόλαυση.
Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθούμε ώστε να πλησιάσουμε στον καλύτερο δυνατό συνδυασμό. Επίσης θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός καθώς και τα διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας του κάθε ατόμου στα συστατικά των γεύσεων ώστε να μην υποβαθμιστεί η εμπειρία της απόλαυσης.
Μεταξύ κρασιού και φαγητού υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που βασίζονται στα επιμέρους συστατικά, ενώ το φαγητό επιδρά πιο έντονα στο κρασί και το πιο σύνηθες είναι να έχει δυσάρεστη επίδραση.
Παλαιότερα τα όρια του γαστρονομικού και οινικού χάρτη ήταν περιορισμένα όσον αφορά την εντοπιότητα των εδεσμάτων και τα στυλ κρασιών από συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι εφαρμόζονταν απλοί γευστικοί κανόνες στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού. Πλέον η παγκοσμιοποίηση της γαστρονομίας (ανάμειξη πρώτων υλών και τεχνικών από διαφορετικές χώρες) και η εναλλαγή στο στυλ των κρασιών (χαρακτηριστικά Νέου και Παλιού Κόσμου), που προσφέρονται οδηγούν σε μια σύγχρονη, πολύπλοκη γαστρονομική σκηνή όπου οι κανόνες του παρελθόντος έχουν αλλάξει και προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Μεταξύ κρασιού και φαγητού υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που βασίζονται στα επιμέρους συστατικά, ενώ το φαγητό επιδρά πιο έντονα στο κρασί και το πιο σύνηθες είναι να έχει δυσάρεστη επίδραση.
Παλαιότερα τα όρια του γαστρονομικού και οινικού χάρτη ήταν περιορισμένα όσον αφορά την εντοπιότητα των εδεσμάτων και τα στυλ κρασιών από συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι εφαρμόζονταν απλοί γευστικοί κανόνες στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού. Πλέον η παγκοσμιοποίηση της γαστρονομίας (ανάμειξη πρώτων υλών και τεχνικών από διαφορετικές χώρες) και η εναλλαγή στο στυλ των κρασιών (χαρακτηριστικά Νέου και Παλιού Κόσμου), που προσφέρονται οδηγούν σε μια σύγχρονη, πολύπλοκη γαστρονομική σκηνή όπου οι κανόνες του παρελθόντος έχουν αλλάξει και προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα