Cacio e pepe: H εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τα 2 υλικά
Cacio e pepe: H εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τα 2 υλικά
Η μακαρονάδα cacio e pepe έχει κερδίσει παγκοσμίως πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια και θα πίστευε κανείς ότι αποτελεί μια καινούρια συνταγή. Ωστόσο, είναι ένα από τα πιο παλιά ιταλικά πιάτα, με πλούσια ιστορία.
Προτού… βουτήξουμε βαθιά στις ρίζες της συγκεκριμένης συνταγής, ας δούμε πρώτα τι είναι. Πρόκειται για ένα απλό ιταλικό πιάτο που η νοστιμιά του στηρίζεται ακριβώς σε αυτό: στην απλότητά του. Αποδεικνύει πώς με δυο υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε σε χρόνο dt την τέλεια μακαρονάδα! Cacio e pepe, δηλαδή πιπέρι και τυρί: αυτά είναι τα δυο… όπλα της επιτυχίας του συγκεκριμένου φαγητού. Το Cacio παραπέμπει στο pecorino romano, το τυρί που πρωταγωνιστεί στο πιάτο ενώ το pepe στο μαύρο πιπέρι.
Λίγη ιστορία
Οι food experts τοποθετούν το συγκεκριμένο πιάτο στη ρωμαϊκή εποχή! Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το πιάτο δεν το εμπνεύστηκαν πρώτοι οι Ρωμαίοι. Οι πρώτες μαρτυρίες για την ύπαρξη της συνταγής μας πάνε πίσω στο 4000 π.Χ. στους Κινέζους, Ωστόσο, το πιάτο αυτό το τελειοποίησαν οι βοσκοί της Ρώμης, που έμεναν για πολύ καιρό εκτός σπιτιού με τα κοπάδια τους. Έπρεπε να βρουν μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά. Το τυρί το παρήγαγαν μόνοι τους, από τα κοπάδια που έβοσκαν, το πιπέρι το έβρισκαν και το μετέφεραν εύκολα και για να φτιάξουν ζυμαρικά χρησιμοποιούσαν απλώς αλεύρι και νερό, υλικά επίσης που μπορούσαν να βρουν και να μεταφέρουν χωρίς κόπο. Το πιάτο αυτό ήταν και αρκετά θρεπτικό, λόγω των υδατανθράκων των ζυμαρικών, ενώ το πιπέρι τους βοηθούσε να ζεσταθούν στις πιο δροσερές νύχτες της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Λίγη ιστορία
Οι food experts τοποθετούν το συγκεκριμένο πιάτο στη ρωμαϊκή εποχή! Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το πιάτο δεν το εμπνεύστηκαν πρώτοι οι Ρωμαίοι. Οι πρώτες μαρτυρίες για την ύπαρξη της συνταγής μας πάνε πίσω στο 4000 π.Χ. στους Κινέζους, Ωστόσο, το πιάτο αυτό το τελειοποίησαν οι βοσκοί της Ρώμης, που έμεναν για πολύ καιρό εκτός σπιτιού με τα κοπάδια τους. Έπρεπε να βρουν μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά. Το τυρί το παρήγαγαν μόνοι τους, από τα κοπάδια που έβοσκαν, το πιπέρι το έβρισκαν και το μετέφεραν εύκολα και για να φτιάξουν ζυμαρικά χρησιμοποιούσαν απλώς αλεύρι και νερό, υλικά επίσης που μπορούσαν να βρουν και να μεταφέρουν χωρίς κόπο. Το πιάτο αυτό ήταν και αρκετά θρεπτικό, λόγω των υδατανθράκων των ζυμαρικών, ενώ το πιπέρι τους βοηθούσε να ζεσταθούν στις πιο δροσερές νύχτες της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα