Ρεβίθια: Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να τα μαγειρέψουμε;

Ρεβίθια: Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να τα μαγειρέψουμε;

Πέρα από την κλασική συνταγή (στην κατσαρόλα ή στη χύτρα), υπάρχουν πολλές, διαφορετικές αλλά και νόστιμες λύσεις να τα εντάξετε στη διατροφή σας, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως υλικό μέσα σε ένα επιδόρπιο!

net_revithia_anoigma
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολύ θρεπτικό και υγιεινό ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από συνταγές. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan ή vegetarian διατροφή. Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος να καταναλώσετε τα ρεβίθια. Πέρα από την κλασική συνταγή (στην κατσαρόλα ή στη χύτρα), υπάρχουν πολλές, διαφορετικές αλλά και νόστιμες λύσεις να τα εντάξετε στη διατροφή σας, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως υλικό μέσα σε ένα επιδόρπιο!

Γιατί να τα εντάξετε στη διατροφή σας
Πέρα του ότι είναι για πολλούς τα πιο νόστιμα όσπρια, είναι παράλληλα και πολύ υγιεινά. Οπότε γιατί να μην τα εντάξουμε στη διατροφή μας; Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, προφυλάσσοντάς μας από τις λιγούρες.
Παράλληλα, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης, γεγονός που τα καθιστά μια τροφή που αγαπούν ειδικά οι vegan, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς καινούριες δημιουργικές συνταγές.
Οι φυτικές πρωτεΐνες, περισσότερο από τις ζωικές, μειώνουν το αίσθημα της πείνας, οπότε τρώμε μικρότερες ποσότητες και αισθανόμαστε χορτάτοι. Επομένως, τα ρεβίθια βοηθούν στο αδυνάτισμα ή και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Συνταγές με ρεβίθια

Κλείσιμο
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να μαγειρέψετε τα ρεβίθια! Και όλοι είναι και θρεπτικοί και νόστιμοι αλλά και χορταστικοί. Δείτε παρακάτω τις συνταγές που επιλέξαμε για εσάς από το αρχείο του olivemagazine.gr.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης