Ομελέτα φούρνου: Γιατί να την επιλέξετε και 10 συνταγές για όλα τα γούστα

Ομελέτα φούρνου: Γιατί να την επιλέξετε και 10 συνταγές για όλα τα γούστα


Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «ομελέτα», να σχηματίζεται στο μυαλό η εικόνα μερικών αυγών που μαγειρεύονται σε λίγα λεπτά στο τηγάνι, όμως, η σύγχρονη κουζίνα έχει βρει αρκετές εναλλακτικές.

net_omeleta_psiti
Εξίσου νόστιμες και πιο υγιεινές. Μία από αυτές θέλει την ομελέτα να μπαίνει μεν στο τηγάνι, αλλά αντί να οδηγείται στο μάτι της κουζίνας να καταλήγει εντός φούρνου. Υπάρχει λόγος και – ευτυχώς – αρκετοί, διαφορετικοί και τόσο εύγευστοι τρόποι, να την απολαύσουμε.

Γιατί να φτιάξουμε ομελέτα στον φούρνο;
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η κατανάλωση αυγών το πρωί είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Και αυτό, διότι ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και λόγω της πρωτεΐνης μας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό, αδυνατίζουμε δηλαδή πιο εύκολα και έξυπνα.

Η επιλογή να τοποθετήσουμε την ομελέτα στον φούρνο είναι σημαντική. Για την γεύση, την υφή και την θρεπτική αξία του τελικού πιάτου. Αρχικά, η ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους είναι μικρότερη και δεν «καίγεται», αλλά εξατμίζεται μέσω της θερμοκρασίας και της λειτουργίας ψησίματος που θα επιλέξουμε. Η ομελέτα μας διατηρεί, δηλαδή, τη γεύση και το πλεονέκτημα να μην… κολλάει στο ξεφούρνισμα, χωρίς τις περιττές θερμίδες του καμένου λαδιού ή βουτύρου. Με απλά λόγια, γίνεται πιο light. Επίσης, στον φούρνο ο ουρανίσκος μας μπορεί να καταλάβει καλύτερα κάθε συστατικό, αφού τα υλικά δεν τοποθετούνται απλά στο εσωτερικό των διαλυμένων αβγών, αλλά ενσωματώνονται στο τελικό προϊόν. Η πατάτα γίνεται πιο χορταστική, τα λαχανικά πιο γλυκά, το κίτρινο τυρί λιωμένο και πιο απολαυστικό.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης