Ροβίτσα με μαραθόριζα και τζίντζερ
07.11.2024
08:00
Μαγειρεύουμε αυτό το ιδιαίτερα νόστιμο όσπριο, που δεν θέλει πολύ μούλιασμα, με το ξεχωριστό άρωμα της μαραθόριζας και την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τη ροβίτσα σε νερό για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να την καλύπτει και μόλις πάρει βράση τη βράζουμε για 4΄-5΄. Τη σουρώνουμε. Κόβουμε τη μαραθόριζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλές ροδέλες. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούμε και τα πράσινα φύλλα.
Βήμα 2
Σε μία χύτρα ταχύτητος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μαραθόριζα με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τριμμένο μαραθόσπορο για 2΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ροβίτσα και το καρότο και κατόπιν τον καυτό ζωμό. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς αρκετά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄ ή μέχρι να μαλακώσει το όσπριο.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Μουλιάζουμε τη ροβίτσα σε νερό για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να την καλύπτει και μόλις πάρει βράση τη βράζουμε για 4΄-5΄. Τη σουρώνουμε. Κόβουμε τη μαραθόριζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλές ροδέλες. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούμε και τα πράσινα φύλλα.
Βήμα 2
Σε μία χύτρα ταχύτητος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μαραθόριζα με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τριμμένο μαραθόσπορο για 2΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ροβίτσα και το καρότο και κατόπιν τον καυτό ζωμό. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς αρκετά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄ ή μέχρι να μαλακώσει το όσπριο.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr