Τα λεμονάτα της Κυριακής: 12 εκδοχές με μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι

Τα λεμονάτα της Κυριακής: 12 εκδοχές με μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι

Κάθε Κυριακή βάζουμε στο τραπέζι μας κάτι πιο ιδιαίτερο, κάτι που θέλει περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, κάτι που μας αρέσει και μας θυμίζει τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς ή της γιαγιάς. Αυτή την Κυριακή σας προτείνουμε να βάλετε στην κατσαρόλα σας ένα λεμονάτο.

Τα λεμονάτα της Κυριακής: 12 εκδοχές με μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι
Το μοσχαράκι είναι το πιο κλασικό κρέας για αυτή την περίπτωση, αλλά πολλοί προτιμούν το κοτόπουλο. Για όσους αποφεύγουν το κρέας, αλλά καταναλώνουν ψάρι έχουμε και δύο νησιώτικες εκδοχές με μπακαλιάρο.
Το καλύτερο συνοδευτικό για το λεμονάτο είναι ένα αρωματικό ρύζι, στο οποίο θα ρίξουμε και την όξινη σαλτσούλα από επάνω, για να ολοκληρωθεί η απόλαυση. Άλλοι αγαπούν περισσότερο τις πατάτες, που κι αυτές παίρνουν τη λεμονάτη γεύση και γίνονται λουκούμι, ενώ ένας βελούδινος πουρές πατάτας είναι επίσης υπέροχο ταίριασμα, που θα τον περιχύσετε κι αυτόν με τη σάλτσα. Υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν το κρέας να συνοδεύεται από χορταρικά, οπότε για εκείνους ένα φρικασέ είναι ότι πρέπει!

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε εμείς σας έχουμε συνταγές για όλα τα γούστα, ακόμα και κάποιες που ξεφεύγουν από το κλασικό, για τους μερακλήδες ή όσους αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης