Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο

Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι . Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 40 ml από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα, τα αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 10’. Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια δυνατή φωτιά, το χοιρινό από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2
Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα πράσα, το κρασί, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε την πρασοτηγανιά μέχρι να μείνει με το λάδι της.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr