Οι πιο φίνες πάστες αμυγδάλου και νουγκατίνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι πιο φίνες πάστες αμυγδάλου και νουγκατίνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τα εμβληματικά λευκά γλυκά των παιδικών μας χρόνων στις πιο βελούδινες εκδοχές τους.
Αν η σοκολατίνα είναι, κατά κοινή ομολογία, η βασίλισσα των παστοειδών, η πάστα αμυγδάλου είναι σίγουρα η πριγκίπισσά τους. Λευκή, κομψή και ανάλαφρη, γεμάτη με υπέροχα βανιλένια αρώματα και λαχταριστή γεύση αμυγδαλόψιχας σαγηνεύει ακόμα και τους δυσκολότερους ουρανίσκους. Με δύο λόγια, ακόμη και οι φανατικοί γλυκατζήδες που καταφέρνουν να αντισταθούν στις σειρήνες της ξεμυαλίστρας σοκολάτας ή εκείνοι που δηλώνουν, γενικώς και ειδικώς, ότι δεν τρελαίνονται για γλυκά δύσκολα αντιστέκονται σε μια καλοφτιαγμένη αμυγδάλου ή μια πλούσια νουγκατίνα.
Ποιά είναι όμως η διαφορά μεταξύ πάστας αμυγδάλου και νουγκατίνας; Στην πρώτη περίπτωση στη βάση και στις ενδιάμεσες στρώσεις συνήθως έχουμε παντεσπάνι ενώ στη δεύτερη χρησιμοποιείται κατά κανόνα μπισκότο μαρέγκας με αμύγδαλο, δηλαδή ντακουάζ αμυγδάλου. Επίσης η νουγκατίνα έχει διακριτικό άρωμα κανέλας που κάνει τη διαφορά. Κατά τα λοιπά, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και αμύγδαλο κροκάν ή φιλέ, σε αναλογίες που εξαρτώνται από το μεράκι του εκάστοτε τεχνίτη, συμπληρώνουν το σύνολο. Όσο για την εμφάνιση, οι πιο vintage μένουν ακόμα πιστοί στις ροζέτες από σαντιγί δίνοντας χρώμα με κερασάκια μαρασκίνο ή φρέσκιες φράουλες ενώ οι ζαχαροπλάστες της νέας εποχής ακολουθούν πιο μίνιμαλ δρόμους γαρνιρίσματος.
Ιδού μερικές από τις πιο ξεχωριστές πάστες αμυγδάλου και νουγκατίνες που κυκλοφορούν στα ζαχαροπλαστεία:
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ποιά είναι όμως η διαφορά μεταξύ πάστας αμυγδάλου και νουγκατίνας; Στην πρώτη περίπτωση στη βάση και στις ενδιάμεσες στρώσεις συνήθως έχουμε παντεσπάνι ενώ στη δεύτερη χρησιμοποιείται κατά κανόνα μπισκότο μαρέγκας με αμύγδαλο, δηλαδή ντακουάζ αμυγδάλου. Επίσης η νουγκατίνα έχει διακριτικό άρωμα κανέλας που κάνει τη διαφορά. Κατά τα λοιπά, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και αμύγδαλο κροκάν ή φιλέ, σε αναλογίες που εξαρτώνται από το μεράκι του εκάστοτε τεχνίτη, συμπληρώνουν το σύνολο. Όσο για την εμφάνιση, οι πιο vintage μένουν ακόμα πιστοί στις ροζέτες από σαντιγί δίνοντας χρώμα με κερασάκια μαρασκίνο ή φρέσκιες φράουλες ενώ οι ζαχαροπλάστες της νέας εποχής ακολουθούν πιο μίνιμαλ δρόμους γαρνιρίσματος.
Ιδού μερικές από τις πιο ξεχωριστές πάστες αμυγδάλου και νουγκατίνες που κυκλοφορούν στα ζαχαροπλαστεία:
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα