Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα
Μια πλούσια πίτα, με ιδιαίτερη τεχνική στην παρασκευή και βασικό συστατικό της τη φέτα, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία της (κάσιου = τυρί).
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι, σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ. Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού. Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο cantina.protothe.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr