Φρέσκα και λαχταριστά εκλέρ σε 7 ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Φρέσκα και λαχταριστά εκλέρ σε 7 ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το εκλέρ είναι ίσως το μόνο γαλλικό γλυκό που ξέρουμε να προφέρουμε σωστά.

net_eklair
Όχι μόνο γιατί έχει σχετικά εύκολο όνομα που προφέρεται σχεδόν ακριβώς όπως γράφεται αλλά επειδή από παιδιά έχουμε μάθει να το αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία. Λίγοι γνωρίζουν ότι η λέξη eclair σημαίνει αστραπή κι ακόμα λιγότεροι ότι πρωτοφτιάχτηκε στη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Σε κάθε περίπτωση το όνομά του το πήρε για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα από όλα λόγω σχήματος και λάμψης της επιφάνειάς του αλλά και επειδή είναι τόσο νόστιμο που έγινε δημοφιλές πάρα πολύ γρήγορα σε όλο τον πλανήτη.

Και το σημαντικότερο; Ένα φρέσκο και καλοφτιαγμένο εκλέρ, τρώγεται αστραπιαία! Ιδού μερικά ζαχαροπλαστεία σε όλη την πόλη που το φτιάχνουν με αγάπη και εκλεκτά υλικά:

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης