Φρέσκα και λαχταριστά εκλέρ σε 7 ζαχαροπλαστεία της Αθήνας
08.08.2024
18:00
Το εκλέρ είναι ίσως το μόνο γαλλικό γλυκό που ξέρουμε να προφέρουμε σωστά.
Όχι μόνο γιατί έχει σχετικά εύκολο όνομα που προφέρεται σχεδόν ακριβώς όπως γράφεται αλλά επειδή από παιδιά έχουμε μάθει να το αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία. Λίγοι γνωρίζουν ότι η λέξη eclair σημαίνει αστραπή κι ακόμα λιγότεροι ότι πρωτοφτιάχτηκε στη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Σε κάθε περίπτωση το όνομά του το πήρε για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα από όλα λόγω σχήματος και λάμψης της επιφάνειάς του αλλά και επειδή είναι τόσο νόστιμο που έγινε δημοφιλές πάρα πολύ γρήγορα σε όλο τον πλανήτη.
Και το σημαντικότερο; Ένα φρέσκο και καλοφτιαγμένο εκλέρ, τρώγεται αστραπιαία! Ιδού μερικά ζαχαροπλαστεία σε όλη την πόλη που το φτιάχνουν με αγάπη και εκλεκτά υλικά:
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Και το σημαντικότερο; Ένα φρέσκο και καλοφτιαγμένο εκλέρ, τρώγεται αστραπιαία! Ιδού μερικά ζαχαροπλαστεία σε όλη την πόλη που το φτιάχνουν με αγάπη και εκλεκτά υλικά:
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr