Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη σωστή ενυδάτωση και πώς συνδέεται με την αγνότητα του νερού – Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των συσκευασιών, πριν κάνουμε την αγορά.
Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Αυτοί οι γίγαντες φούρνου με τη λευκή σάλτσα και τα μανιτάρια έχουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση με την προσθήκη της πολύ ιδιαίτερης μαστίχας Χίου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζουμε σε άφθονο νερό τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τους σιγοβράζουμε πάλι σε άφθονο νερό. Μόλις βράσουν καλά, τους αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν και τους στρώνουμε σε ταψί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και λίγα από τα υγρά του βρασίματος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Ανά διαστήματα ελέγχουμε τα υγρά αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σκέπασμα και βάζουμε στο γκριλ να πάρουν χρώμα.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Μουλιάζουμε σε άφθονο νερό τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τους σιγοβράζουμε πάλι σε άφθονο νερό. Μόλις βράσουν καλά, τους αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν και τους στρώνουμε σε ταψί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και λίγα από τα υγρά του βρασίματος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Ανά διαστήματα ελέγχουμε τα υγρά αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σκέπασμα και βάζουμε στο γκριλ να πάρουν χρώμα.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα