10 προϊόντα που αποθεώνουν τη φράουλα: φιστικοβούτυρο, άλειμμα μελιού, σοκολατένια κρέμα, ποπ κορν και απόσταγμα

Στο άκουσμα της λέξης φράουλα τι μας έρχεται στο νου;

Σκεφτόμαστε τάρτες με επιμελώς κομμένες φράουλες, ολόκληρες ή και κομμένες σε καρέ στο κέντρο μιας συννεφένιας πάβλοβα, πολτοποιημένες σε μιλκσέικ, δροσερές με παγάκια και αλκοόλ. Μπορεί να μας έρχονται στο νου εικόνες με φράουλες και κρέμα ή βουτηγμένες σε σοκολάτα ή καλάθια που ξεχειλίζουν με φρούτα διαλεγμένα στο χέρι. Παγωτό φράουλα ή σπιτική μαρμελάδα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Αυτή η γλυκιά, φρουτένια και φυσική απόλαυση είναι λαχταριστή, ζουμερή και έχει τη δική της μοναδική γεύση: την φραουλένια.


Η φράουλα είναι ένα είδος μούρου με μικρούς κόκκινους καρπούς που καλύπτονται από μικρούς σπόρους. Έχει γλυκιά και υπόξινη γεύση με έντονο άρωμα. Συνήθως καλλιεργείται σε ζεστό κλίμα και σε εδάφη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται κυρίως σε συνταγές ζαχαροπλαστικής όπως παγωτά, τούρτες, μαρμελάδες ή ποτά, και σπανιότερα σε σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά. Είναι πλούσια πηγή σε βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, και έχει αναγνωριστεί για τα οφέλη της στην υγεία.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr