Κανελόνια με μπεσαμέλ

Τα κανελόνια με σπανάκι και αλλαντικά και μπεσαμέλ είναι ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι. Για να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιούμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Τα κανελόνια με σπανάκι και αλλαντικά και μπεσαμέλ είναι ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι. Για να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιούμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Γεμίζουμε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα. Φτιάχνουμε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε 1.000 ml γάλα κα την απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο. Τέλος, ψήνουμε στους 200°C με αέρα για 30΄ και στους 250°C για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαβάστε τις αναλογίες και τα υλικά τη συνταγής στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr