Ψητά φασολάκια με γαύρο
26.05.2023
13:00
Ψητά φασολάκια στη σχάρα σε μια συνταγή με συνοδεία γαύρου μαρινάτου δίνει ένα γευστικό πιάτο για το καθημερινό μας τραπέζι.
Βήμα 1
Γαύρο: Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′.
Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′. Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Γαύρο: Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′.
Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′. Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr