Κοτόπουλο: Πώς το μαγειρεύουμε σωστά, και οι εμβληματικές συνταγές του

Κοτόπουλο: Πώς το μαγειρεύουμε σωστά, και οι εμβληματικές συνταγές του

Το κοτόπουλο, ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά διεθνώς, είναι μάλλον η πιο εύκολη, θρεπτική, σχετικά οικονομική και νόστιμη «πρωτεΐνη», που μαγειρεύεται με χιλιάδες τρόπους, συνδυάζεται με σχεδόν όλα τα υλικά και δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα σε όλες τις κουζίνες.

Κοτόπουλο: Πώς το μαγειρεύουμε σωστά, και οι εμβληματικές συνταγές του
Με κορυφαίο ίσως το απλό, καθημερινό ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ένα απ’ τα πιο εύκολα αλλά και αγαπημένα πιάτα σε όλο τον κόσμο. Αλλά είναι τόσο εύκολο τελικά να κάνει κανείς ένα εξαιρετικό ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο;


Γιατί ο μάγειρας, τεχνικά έχει δύο μεγάλες προκλήσεις να υπερβεί ώστε να ψήσει ένα ολόκληρο κοτόπουλο ισορροπημένα. Η πρώτη έχει να κάνει με τη συνύπαρξη δύο εντελώς διαφορετικών σε σύνθεση και υφή μυών, του στήθους και του μπουτιού, του λευκού και του σκούρου κρέατος αντίστοιχα, που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις μαγειρέματος λόγω διαφορετικής σύνθεσης σε λίπος και κολλαγόνο.

Η άλλη πρόκληση είναι ότι πέρα απ’ την διαφοροποιημένη μυϊκή δομή, το σχήμα, ο όγκος, η ίδια η τοποθέτηση των δύο αυτών μυών, είναι ατυχώς απόλυτα αντίστροφη προς τις μαγειρικές τους ανάγκες. Το ευαίσθητο σε στέγνωμα στήθος, προεξέχει έχοντας μεγάλη επιφάνεια και όγκο, ενώ τα μπούτια που χρειάζονται περισσότερη μαγειρική, είναι μάλλον κρυμμένα, καλύπτοντας μικρότερη επιφάνεια.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης