Μουσακάς: το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό σε 18 εκδοχές για κάθε γούστο

Μουσακάς: το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό σε 18 εκδοχές για κάθε γούστο

Επιτέλους μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι, μετά την πρόσφατη ισημερία, ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά κι εμείς αναζητούμε για το Κυριακάτικο μας γεύμα τα αγαπημένα μας εποχιακά πιάτα.

ΝΕΤ_mousakas_kommati_anoigma
Ένα από τα φαγητά, που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι στο μυαλό όλων, είναι ο all time classic μουσακάς. Έχει φανατικούς οπαδούς, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και από όσους την επισκέπτονται το καλοκαίρι, που οι περισσότεροι ενθουσιάζονται με το μεσογειακό αυτό πιάτο, που κάνει τη μελιτζάνα πρωταγωνίστρια.

Τώρα το πώς φτιάχνει κανείς τον μουσακά του είναι μια άλλη υπόθεση, καθώς υπάρχουν οι κλασικές συνταγές, αλλά και αμέτρητες παραλλαγές, που έχουν να κάνουν τόσο με τον τρόπο παρουσίασής του, όσο και με τα συστατικά του, αφού ο κιμάς μπορεί να αντικατασταθεί με μανιτάρια για να γίνει vegan, η μπεσαμέλ να γίνει γιαούρτι, ή να σερβιριστεί άψητος, ή σε ποτήρι! Ακόμα και έθνικ προτάσεις σας έχουμε όπως για παράδειγμα αυτή από το Λίβανο που τον μαγειρεύει σε κατσαρόλα και έχει μέσα ρεβίθια!

Είτε, λοιπόν, είστε λάτρεις του κλασικού μουσακά, είτε δεν σας αρέσει τόσο η μελιτζάνα, στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε σίγουρα κάποια που θα σας παρακινήσει να τη φτιάξετε την επόμενη Κυριακή, ή όποτε έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είναι από τα πιάτα που ετοιμάζονται γρήγορα. Αν και έχουμε και πιο εύκολες συνταγές για τους αρχάριους ή όσους δεν θέλουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης