Ψητά φασολάκια με γαύρο μαρινάτο και dressing μάραθου

Φτιάχνουμε στο σπίτι μαρινάτο γαύρο, το συνοδεύουμε με τραγανά ψητά φασολάκια και έχουμε έτοιμο ένα γευστικό συνοδευτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Διαδικασία

Βήμα 1
Γαύρο: Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′. Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′.

Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο Olivemagazine.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr