Χοιρινές μπριζόλες: Όλες οι τεχνικές για το τέλειο μαγείρεμά τους

Χοιρινές μπριζόλες: Όλες οι τεχνικές για το τέλειο μαγείρεμά τους

Όταν βρίσκεσαι σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει και δεν ξέρεις τι να φας, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να παραγγείλεις χοιρινές μπριζόλες.

net_xoirini_mprizola_anoigma

Όσο αδαής και να είναι ο μάγειρας, όσο μέτριας ποιότητας και να είναι το υλικό, το μόνο σίγουρο είναι ότι -αν μη τι άλλο- θα τρώγονται. Και το πιο πιθανό, θα είναι και επαρκώς νόστιμες.

Το πολύ-πολύ, αν μιλάμε για τις κλασικές χοιρινές μπριζόλες, να έχουν στεγνώσει λίγο στο κέντρο, στο κόντρα φιλέτο που είναι σχετικά άλιπο. Αλλά ακόμη και τότε, στο κορδόνι της μπριζόλας που τρέχει πάνω στο κόκκαλο και έχει χαρακτηριστικά πανσέτας, θα έχουν καραμελώσει οι λωρίδες λίπους και θα είναι τραγανές. Και πιθανότερα, το πιο λιπαρό κρέας που βρίσκεται εκεί ανάμεσά στις λωρίδες του λίπους, θα έχει παραμένει ζουμερό. Δηλαδή ακόμη και λάθος να ψηθούν οι μπριζόλες, ένα κομμάτι τους τουλάχιστον είναι πολύ πιθανό να είναι καλό.

Αν μιλάμε για μπριζόλες λαιμού, είναι ακόμη πιο εύκολο να βγουν νόστιμες και ζουμερές, μια και έχουν και ενδομυϊκό και εμφανές νόστιμο λίπος, διαφορετικούς μύες που όλοι έχουν νοστιμιά και πραγματικά θέλει προσπάθεια να τις καταστρέψεις. Νομίζω πως γενικά, οι χοιρινές μπριζόλες είναι μάλλον το κρέας που μπορεί να συγχωρέσει λάθη περισσότερο από κάθε άλλο, λόγω της φυσιολογίας του. Γιατί όπως σημειώσαμε, έχουν ταυτόχρονα αρκετό ενδομυϊκό λίπος μαζί με νόστιμο εξωτερικό λίπος κι έτσι έχουν ανοχές σε αμέλειες και υπερβολές στο ψήσιμο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης