6 ταβέρνες που ξεχωρίζουμε στο Σούνιο, την Αρτέμιδα και τα Καλύβια

Η Αττική περιτριγυρίζεται από θάλασσα και αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσουμε νόστιμο και ποιοτικό φαγητό δίπλα στο κύμα.

Παρακάτω σας προτείνουμε 6 ταβέρνες με πολλές επιλογές για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και για εκείνους που προτιμούν το κρέας: από ψαρόσουπα, γαύρο μαρινάτο και αχνιστά μύδια, μέχρι αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά μπιφτέκια και προβατίνα.

Θοδωρής και Ελένη
Είδος: ψαροταβέρνα
Ιστορία: Ο Θοδωρής και η Ελένη Νικολουτσοπούλου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αποφασίζουν να αφήσουν την Αθήνα και να μετακομίσουν σε έναν οικισμό κοντά στο Σούνιο. Εκεί ανοίγουν και την ταβέρνα τους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ανάλογη πείρα. Ξεκινούν με κρέας και ψάρι και με τα χρόνια καταλήγουν μόνο στο δεύτερο, για να γίνουν μία από τις πιο διάσημες ψαροταβέρνες εκτός Αθηνών. Πλέον έχουν ανοίξει και δεύτερη, λίγο πιο μέσα από τον κεντρικό δρόμο.

Σερβίρει: Εδώ θα έρθετε για τα διάσημα αχνιστά μύδια που τα φτιάχνουν με σκόρδο και κρασί Ροδίτη, αλλά και με φέτα και ρίγανη. Οι γαρίδες που τις πανάρουν με σουσάμι είναι επίσης ένα από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε, όπως επίσης και τη χορταστική σαλάτα με χόρτα εποχής, φάβα, μαυρομάτικα και παντζάρια. Τέλος, το τηγανητό τους μαριδάκι ή η αθερίνα είναι σκέτη νοστιμιά.

Τιμή: €
Λεωφ. Λεγρενών, Σούνιο, τηλ. 2292 051936

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr