Τι γεύση έχει ο δικός μας Δεκαπενταύγουστος;

Τι γεύση έχει ο δικός μας Δεκαπενταύγουστος;

Μια μεγάλη γιορτή που η κρεατοφαγία έχει την τιμητική της.

Τι γεύση έχει ο δικός μας Δεκαπενταύγουστος;
Λένε ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι το Πάσχα του Καλοκαιριού και ορθώς αφού η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της οποίας βέβαια προηγούνται 2 εβδομάδες νηστείας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο την ημέρα εκείνη η κρεατοφαγία έχει την τιμητική της στα χιλιάδες γιορτινά οικογενειακά και φιλικά τραπέζια για Μαρίες, Παναγώτηδες, Δέσποινες κ.ο.κ. που στρώνονται παντού στην Ελλάδα. Παράλληλα, στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου τα οποία στήνονται σε κάθε γωνιά της χώρας, από τη μεγαλύτερη πόλη έως το πιο ακριτικό νησί, πρωταγωνιστούν τα παραδοσιακά φαγητά του κάθε τόπου στα οποία πρωταγωνιστούν τα ντόπια κρέατα.

Γίδα και προβατίνα βραστή σε μεγάλα καζάνια, σουβλιστά χοιρινά, μοσχάρι στιφάδο, αρνί με πατάτες και κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες, ψημένα και μαγειρεμένα σε γάστρες και ξυλόφουρνους, είναι μόνο μερικά από τα λαχταριστά φαγητά που είναι εθιμοτυπικά συνδεδεμένα με αυτή την ιδιαίτερη ημέρα. Και φυσικά, κάθε τέτοιο πιάτο κουβαλάει τη δική του ιστορία και τη δική του ξεχωριστή ανάμνηση για τον καθένα μας. Από τον Δεκαπενταύγουστο των παιδικών μας χρόνων στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο χωριό μέχρι το νησιώτικο πανηγύρι που βρεθήκαμε σε κάποιες διακοπές με την παρέα όλα τα καλοκαιρινά γιορτινά σκηνικά που έχουμε να θυμόμαστε έχουν μοναδική γεύση που μας έχει μείνει αξέχαστη.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης