Πώς να καθαρίζετε τις inox συσκευές

Πώς να καθαρίζετε τις inox συσκευές

 Δεν χρειάζεται ούτε χημικά, ούτε περίεργα καθαριστικά. Εμείς θα σας δώσουμε απλές και εύκολες συμβουλές και για τον καθαρισμό τους και το γυάλισμά τους.

NET_kouzina_inox_siskeves
Οι περισσότερες νέες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι λευκές αλλά inox. Κι αυτό γιατί είναι πιο μοντέρνες, πιο όμορφες αισθητικά και δεν λερώνουν εύκολα, ή τουλάχιστον δεν φαίνονται λερωμένες, αφού έχουν αυτή την κομψή γυαλάδα. Όμως κι αυτές χρειάζονται, παρόλα αυτά, καθάρισμα και είναι και πολύ εύκολο να αποκτήσουν άσχημες δαχτυλιές και αποτυπώματα, όσο τις χρησιμοποιούμε.

Πώς το κάνουμε, λοιπόν, για να μην τις χαλάσουμε ή τις γρατσουνίσουμε; Δεν χρειάζεται ούτε χημικά, ούτε περίεργα καθαριστικά. Εμείς θα σας δώσουμε απλές και εύκολες συμβουλές και για τον καθαρισμό τους και το γυάλισμά τους.

Με σαπούνι πιάτων
Τελικά το σαπούνι για τα πιάτα έχει πάρα πολλές ακόμη χρήσεις στην κουζίνα. Στην περίπτωσή μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο επάνω σε ένα πανάκι με μικροΐνες και έπειτα λίγο ζεστό νερό. Σκουπίστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε με το πανάκι, με τη σωστή φορά του μετάλλου και στη συνέχεια ξεβγάλτε το για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τέλος, στεγνώστε τη με μια καθαρή πετσέτα.
Για να καθαρίσετε το πανί από μικροΐνες μετά, πλύντε το με άλλα υφάσματα που δεν αφήνουν χνούδι και στεγνώστε το ή αφήστε το να στεγνώσει μόνο του.

Με υγρό για τα τζάμια
Κλείσιμο
Εάν έχετε επίμονες δαχτυλιές, που δεν φεύγουν με το σαπούνι, τότε ψεκάστε λίγο υγρό για τα τζάμια επάνω στο πανάκι με τις μικροΐνες και σκουπίστε την περιοχή από ανοξείδωτο ατσάλι, που θέλετε, με τη σωστή φορά του μετάλλου.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης