Για τα φινετσάτα γλυκά αυτής της boutique έρχονται από κάθε γωνιά της Αθήνας

Πόσο μου αρέσει στα ρεπορτάζ μου να συναντώ ανθρώπους με πάθος για τη δουλειά τους, που αντικατοπτρίζεται στο φωτεινό χαμόγελό τους και στις δημιουργίες τους.

Και η Κατερίνα Λιβά, ή αλλιώς η Poulette (όπως είναι το παρατσούκλι της, αλλά και το όνομα που έδωσε στο ζαχαροπλαστείο της) είναι μια νέα pastry chef, που αγαπά πολύ αυτό που κάνει κι αυτό φαίνεται και από τον κομψό και φιλόξενο χώρο της και από το ανοιχτό εργαστήριο στο οποίο περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας της και βέβαια από τα γλυκά της.


Μας υποδέχθηκε ένα πρωινό στον όμορφο χώρο που έχει δημιουργήσει σε έναν ήσυχο δρόμο της Αγίας Παρασκευής και αμέσως μας ήρθε η μυρωδιά από τις φρεσκοψημένες ατομικές μηλόπιτές της, που είναι και το best seller του μαγαζιού. Πρόκειται για μια τάρτα που φτιάχνει με βούτυρο Βρετάνης και γέμιση από φρέσκα ξινόμηλα και είναι όντως υπέροχη με το φίνο άρωμα της κανέλας και τα πράσινα μήλα να εξισορροπούν τη γλύκα της ζύμης.


Μιλώντας μαζί της μάθαμε λίγα περισσότερα για εκείνη και το μαγαζί. Μετά από σπουδές και προϋπηρεσία στον κλάδο των οικονομικών, αποφάσισε στα 30 της να αλλάξει τελείως καριέρα και να κάνει πραγματικότητα ένα παιδικό της όνειρο, το δικό της ζαχαροπλαστείο. Άλλωστε από μικρή έφτιαχνε γλυκά στο σπίτι και η μηλόπιτα είναι και η μόνη συνταγή που έφερε από εκεί. Έκανε, λοιπόν, ένα διάλειμμα δύο ετών για σπουδές στην Ελλάδα, ακολούθησε ένα διάστημα σε μια τζελατερία στην Ιταλία και η πρακτική της στο Grand Resort στο Λαγονήσι και το 2016 άνοιξε το Poulette.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr