Πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε: Vitello Tonnato στο νέο ιταλικό εστιατόριο Gorlomi

Πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε: Vitello Tonnato στο νέο ιταλικό εστιατόριο Gorlomi

Λεπτές φέτες από μοσχάρι μπαίνουν στη βάση του πιάτου. Από πάνω «στολίζονται» με μια αφράτη μαγιονέζα από τόνο και κάππαρη. Αυτό, με λίγες λέξεις είναι το γνωστό ιταλικό πιάτο Vitello Tonnato με καταγωγή από το Πιεμόντε.

gorlomi_vitello_tonnato_net
Tην πρώτη φορά που το δοκίμασα ήταν σε μια ιταλική trattoria στο κέντρο της Αθήνας. Είχα βγει στο μεγάλο δίσκο με τα υπόλοιπα ορεκτικά και αμέσως μου τράβηξε το μάτι. Από τότε έχουμε  «συναντηθεί» πολλές φορές σε διάφορα ιταλικά ή ιταλικού τύπου εστιατόρια της πόλης. Κάποιες εκδοχές έμοιαζαν με την αυθεντική συνταγή. Κάποιες άλλες απλά έλεγαν ότι έμοιαζαν. Ήταν η εποχή που η ιταλική κουζίνα ζούσε την κακοποίησή της. Έτσι το Vitello Tonnato άλλοτε ήταν μόνο vitello, δηλαδή μοσχάρι με ελάχιστη σε ποσότητα και άγευστη μαγιονέζα, και άλλοτε ήταν μόνο Tonnato με την παρουσία του τόνου να κυριαρχεί και το κρέας απλώς να χάνεται.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης