Καρότα: Πώς γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ στο πι και φι
Καρότα: Πώς γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ στο πι και φι
Μας αρέσει να ψήνουμε καρότα στον φούρνο, αφού μπορεί να γίνουν ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά κρέατος, πουλερικού, αλλά και ψαριού.
Μπορεί να ακούγονται σαν κάτι απλό και ουδέτερο σε γεύση, αλλά πιστέψτε μας, υπάρχει τρόπος να τα καραμελώσετε με μέλι και σκόρδο και να τους δώσετε άλλη γευστική διάσταση. Κι αυτή τη συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα θα σας δώσουμε σε αυτό το άρθρο.
Ο καλύτερος τρόπος να γλασάρουμε τα καρότα
Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γλασάρουμε τα καρότα μας και κάποιοι από αυτούς απαιτούν κατσαρόλα, εμείς προτιμούμε να τα ψήνουμε στον φούρνο, αφού όση ώρα ψήνονται εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και όχι με την ετοιμασία τους. Ένας ακόμη λόγος για να προτιμήσουμε τον φούρνο είναι ότι όταν είναι δυνατός σε θερμοκρασία, τα καρότα μας σκουραίνουν και καραμελώνουν όμορφα και επομένως γίνονται ακόμη πιο γλυκά.
Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας
Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ο καλύτερος τρόπος να γλασάρουμε τα καρότα
Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γλασάρουμε τα καρότα μας και κάποιοι από αυτούς απαιτούν κατσαρόλα, εμείς προτιμούμε να τα ψήνουμε στον φούρνο, αφού όση ώρα ψήνονται εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και όχι με την ετοιμασία τους. Ένας ακόμη λόγος για να προτιμήσουμε τον φούρνο είναι ότι όταν είναι δυνατός σε θερμοκρασία, τα καρότα μας σκουραίνουν και καραμελώνουν όμορφα και επομένως γίνονται ακόμη πιο γλυκά.
Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας
Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα