Τι είναι η Crème fraîche (κρεμ φρες) και πώς τη φτάχνουμε (+συνταγές)

Η crème fraîche (κρεμ φρες) είναι μια παχύρρευστη κρέμα, η γαλλική εκδοχή της κρέμας γάλακτος με τα βακτήρια που περιέχει το buttermilk (βουτυρόγαλα).

Έχει υποστεί διπλή ζύμωση, κάτι που της δίνει μια ελαφρώς όξινη γεύση και είναι πλούσια σε λιπαρά. Λόγω ακριβώς της έντονα λιπαρούς της σύνθεσης, χρησιμοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να «κόψει». Για το λόγο αυτό μπαίνει στη μαγειρική ως πηκτική ουσία, κοινώς για να «δέσει» τα φαγητά. Ακόμα χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό στη ζαχαροπλαστική ή τρώγεται σκέτη ως νόστιμο και δροσερό επιδόρπιο.

Πού τη βρίσκουμε
Παρόλο που η crème fraîche δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο η κοινή κρέμα γάλακτος, μπορούμε να τη βρούμε σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε επιλεγμένα καταστήματα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι με μόλις 2 υλικά. Αυτή είναι άλλωστε μια επιλογή οικονομική και πιο υγιεινή αφού έτσι έχουμε γνώση και καλύτερο έλεγχο των υλικών παρασκευής.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr