Τα 7 υγιεινά λαχανικά που δεν ήξερες ότι τρώγονται και ωμά

Έπειτα από την κρεατοφαγία των γιορτών, έχουμε ανάγκη από αποτοξίνωση, αποχή από το κρέας, τα λίπη και τα γλυκά, περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο μενού μας. 

Αν θες να το πας και ένα βήμα παραπέρα, υπάρχει και η τάση του Veganuary, όπου μπορείς να συμμετάσχεις, να γίνεις vegan για έναν μήνα, προβάροντας έναν πιο υγιεινό και πιο κοντά στη φύση τρόπο ζωής και διατροφής.

Η στροφή προς τα λαχανικά επιβάλλει νέες ιδέες για συνταγές. Ωστόσο, περισσότερες βιταμίνες κερδίζουμε όταν καταναλώνουμε τα λαχανικά ωμά. Πέρα από τα κλασικά που γνωρίζεις και χρησιμοποιείς, σου έχουμε παρακάτω μια λίστα με 7 λαχανικά που μπορείς να καταναλώνεις ωμά αλλά δεν το ξέρεις:


Κουνουπίδι
Μπορεί να έχεις ήδη δοκιμάσει ωμό κουνουπίδι. Ενδέχεται να σου αρέσει και περισσότερο από το βρασμένο και έτσι παίρνεις και περισσότερες βιταμίνες. Ταιριάζει υπέροχα μέσα σε σαλάτες ενώ συνοδεύει τέλεια το χούμους. Ωστόσο, αν και με αυτόν τον τρόπο κρατά τις βιταμίνες του- βιταμίνη C, K και φυτικές ίνες- γίνεται πιο δύσπεπτο. Παράλληλα, πρέπει να μεριμνήσεις το σωστό πλύσιμό του καθώς είναι επιρρεπές σε βακτήρια.

Κόκκινες γλυκοπατάτες
Γίνονται τέλειος πουρές, είναι υπέροχες ψητές, μπαίνουν ακόμα και σε γλυκές τάρτες. Ωστόσο για να πάρεις το μάξιμουμ των βιταμινών τους μπορείς να τις καταναλώσεις και ωμές. Επειδή είναι λίγο σκληρές για να τις καταναλώσεις έτσι -το πιο πιθανό είναι να σπάσεις κανένα δόντι- ο ιδανικός τρόπος για να φας ωμές γλυκοπατάτες είναι να τις τρίψεις μέσα σε σαλάτα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr