Μελαχρινή Νάξου: η πιο λαχταριστή σιροπιαστή καρυδόπιτα

Η σιροπιαστή καρυδόπιτα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά γιορτινά γλυκά. Οι συνταγές της πολλές, αλλά η μελαχρινή της Νάξου με το αρωματικό κίτρο και το παξιμάδι μένει αξέχαστη.

Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 2
Στο μίξερ αφρατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Μόλις το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη βανίλια, το λικέρ, το ξύσμα και το αλάτι και σταματάμε το χτύπημα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα παξιμάδι - καρύδι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr