Ρεβίθια: χρήσιμα tips για να χυλώσουν σωστά

Ρεβίθια: χρήσιμα tips για να χυλώσουν σωστά

Τα ρεβίθια είναι ένα από τα αγαπημένα μας όσπρια. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους, αλλά ο πιο κλασικός είναι η ρεβιθάδα.

NET_revithia_soupa
Και ποιο είναι το δύσκολο μέρος στην παρασκευή της; Το πώς θα χυλώσουν σωστά τα όσπριά μας, ώστε να μαλακώσουν όσο πρέπει. Σας έχουμε συγκεντρώσει μερικά κόλπα που συμβάλλουν στην επιτυχημένη παρασκευή μιας ρεβιθάδας και αυτά μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω:

Η σωστή επιλογή του οσπρίου
Είναι καλό να προσέχουμε τo brand των οσπρίων μας και να τα αγοράζουμε από παραγωγούς που εμπιστευόμαστε. Αλλιώς ρισκάρουμε να μην είναι βραστερά, ό,τι και να κάνουμε.

Το απαραίτητο μούλιασμα
Φροντίζουμε να τα έχουμε μουλιάσει τουλάχιστον για 12 ώρες, δηλαδή από το προηγούμενο βράδυ και όχι για μερικές ώρες την ίδια ημέρα, καθώς ρισκάρουμε να μη βράσουν ποτέ! Πώς τα μουλιάζουμε; Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη με μπόλικο νερό. Πέρα από το νερό, θα σας προτείναμε να προσθέσετε και 1 κουτ. σούπας αλάτι -και όχι σόδα- που θα βοηθήσει να ανοίξουν.


Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης