Μυζήθρα: 13 μοναδικά πιάτα γεμάτα παράδοση και γεύση

Η λέξη μυζήθρα κρύβει μέσα της τα αρώματα της ελληνικής υπαίθρου και όλες τις γεύσεις του χωριάτικου φαγητού πάνω στο οικογενειακό τραπέζι.

Ακόμα και αν δεν αντικρίσατε ποτέ τα κρεμασμένα από τα ξύλινα δοκάρια τουλπάνια στο μεγάλο κοτέτσι της γιαγιάς, σίγουρα μπορείτε να αναγνωρίσετε τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση της ανάμεσα σε πολλά τυριά. Αγαπημένη σε πολλούς, κομμάτι της γαστρονομικής μας ταυτότητας είτε ξερή και αλμυρή είτε χλωρή και ξινή ή γλυκιά, νοστιμίζει ξεχωριστά τα χοντρά μακαρόνια με τον κοκκινιστό κόκορα, τα κρητικά καλιτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια, τις λαχταριστές χυλοπίτες στα χωριά της Πελοποννήσου ή των Κυκλάδων. Ας φέρουμε στο τραπέζι μας λοιπόν μανιάτικες τσουχτές, πατάτες πρασοτηγανιά και λουκάνικο, ζεστές σαλάτες με χειμωνιάτικα παντζάρια, κρητικές και ηπειρώτικες πίτες, όλα αυτά σε 13 πιάτα με τη νοστιμιά της μοναδικής παραδοσιακής μας μυζήθρας.


Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr