Το νεο-μπακάλικο στο Καρπενήσι, όπου νέοι άνθρωποι συντηρούν τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου

Η πρώτη ύλη τούς εμπνέει, η γαστρονομική παράδοση τούς κινητοποιεί και το μεράκι τούς κατευθύνει.

Στην «Ευρύτη», στο παραδοσιακό νέο-μπακάλικο με τη μοντέρνα αισθητική που λειτουργεί και ως εργαστήρι τοπικών προϊόντων, μια παρέα νέων, δραστήριων και δημιουργικών ανθρώπων κλείνει μέσα σε σκαλισμένα ψιλόλιγνα μπουκάλια και σε γυάλινα βάζα με ρουστίκ λεπτομέρειες όλη τη γλύκα και την ιστορία της ευρυτανικής γης.

Μαρμελάδες, chutney, λικέρ, γλυκά του κουταλιού αλλά και μέλια, βότανα και ζυμαρικά, κεντούν το μωσαϊκό της τοπικής γευσιγνωσίας προσκαλώντας ξένους και ντόπιους να βουτήξουν στους -κατά πλειοψηφία- φρουτώδεις θησαυρούς του Μεγάλου Χωριού (λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι). «Η αγάπη μας για αυτό τον τόπο, για την γαστρονομική του κουλτούρα, για τους πλούσιους καρπούς του που γεννούν τα δέντρα και τα χωράφια του, μας ένωσε κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού οράματος» μου λέει η Στεφανία Κοκοτίνη, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη επικοινωνίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Η Ευρύτη». Ποιο ήταν αυτό το όραμα; Να αξιοποιηθούν οι τοπικές συνταγές που χάνονται στα βάθη του παρελθόντος με στόχο να περάσουν και στις επόμενες γενιές και φυσικά, να αποδειχθεί ότι η φήμη του Καρπενησίου δεν αξίζει να περιορίζεται μόνο στην ακμαία κτηνοτροφική του παράδοση.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr