Μπαρμπούνια, οι βασιλιάδες του τηγανιού: πώς τα επιλέγουμε και πώς τα μαγειρεύουμε (+συνταγές)

Μπαρμπούνια, οι βασιλιάδες του τηγανιού: πώς τα επιλέγουμε και πώς τα μαγειρεύουμε (+συνταγές)

Ίσως τα πιο χαρακτηριστικά ψάρια της ελληνικής θάλασσας, το μπαρμπούνι κι η κουτσομούρα, με τη γεμάτη ιώδιο γεύση και την κόκκινη τραγανή πέτσα είναι οι βασιλιάδες του τηγανιού και της ψαροταβέρνας.

Μπαρμπούνια, οι βασιλιάδες του τηγανιού: πώς τα επιλέγουμε και πώς τα μαγειρεύουμε (+συνταγές)
Αν έπρεπε να δείξω σε ένα ξένο τι σημαίνει ελληνικό ψάρι, μπαρμπούνια τηγανητά θα του έδινα να φάει, να νιώσει την ένταση των γεύσεων και υφών που το χαρακτηρίζουν.

Στο μπαρμπούνι και την κουτσομούρα βρίσκω ότι νιώθω τι τραγανά που βοσκάνε, καθώς η γεύση της σάρκας τους επηρεάζεται απ’ τη τροφή του κάθε τόπου και είναι διαφορετική ανάμεσα στον Αργολικό κόλπο απ’ τον Ευβοϊκό για παράδειγμα. Εκεί δε που η γεύση φτάνει στο ζενίθ είναι στα πετρομπάρμπουνα, αυτά που είναι πιο σταχτί και ζούνε σε βυθούς ανάμεσα σε βράχια βόσκοντας στην άμμο που είναι εκεί ανάμεσα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης