13 παραδοσιακές πίτες χωρίς φύλλο που θα αγαπήσετε

Οι «γυμνές» πίτες φτιάχνονται στο πι και φι, μοσχοβολάνε χόρτα εποχής και στη ζύμη τους αυγά και αλεύρι κάθε λογής.

Αγαπημένες και πολυφαγωμένες, άλλες μας θυμίζουν δικά μας πρόσωπα και άλλες γίνονται η ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμα μια γευστική έκπληξη του τόπου μας.

Οι «γυμνές» πίτες φτιάχνονται στο πι και φι, μοσχοβολάνε χόρτα εποχής και στη ζύμη τους αυγά και αλεύρι κάθε λογής. Και όταν η τυρένια γέμιση τους, με φέτα, μανούρι ή γραβιέρα γίνεται σύμμαχος με το γάλα και τα αυγά, μας χορταίνει για ώρες. Φτιάχνουμε λοιπόν βλάχικη πλιγουρόπιτα με φέτα, μπατζίνα από τη Θεσσαλία, κιμαδόπιτα και πατατόπιτα, αλμυρή γαλατόπιτα και τηνιακή πίτα με αγκινάρες. Και όσο για εκείνους που αγαπούν τα χόρτα, η σπανακόπιτα με πράσα, η μαραθόπιτα και ο πλαστός από την Ήπειρο υπόσχονται να μην τους απογοητεύσουν.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr