Κληματαριά: Γίγαντες και μουσική πάνω από το ιερό του Απόλλωνα
Κληματαριά: Γίγαντες και μουσική πάνω από το ιερό του Απόλλωνα
Το κροκί μαγαζί, που δίνει χρώμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από το 1927, παραμένει επίκαιρο και αντιστέκεται στις γαστρονομικές και νεοεστιατορικές προκλήσεις.
Συνεχίζει να μαγειρεύει νόστιμα, να… τραγουδά και να χαρίζει μαθήματα ιστορίας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Κάποια μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχουν διαμορφώσει την ίδια την πόλη και την ιστορία της. Στην Πλατεία Θεάτρου, που είναι περικυκλωμένη από ψηλά κτίρια και βρίσκεται στο πλάι της Διπλαρείου Σχολής, μια ισόγεια κατακίτρινη πινελιά δίνει χρώμα (και γεύση) σε μια περιοχή ταλαιπωρημένη, αλλά μονίμως γεμάτη κόσμο και ενδιαφέρον. Το κτίσμα αυτό βρίσκεται στον ίδιο χώρο όπου κάποτε στεγαζόταν το Ιερό του Απόλλωνα, δίπλα από το πρώτο σκεπαστό θέατρο της πόλης, αρχικά ως καφενείο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη για τις τελετές της εκκλησίας, ενώ το 1927 μετατράπηκε από τον Γεροδήμο σε οινομαγειρείο με το όνομα «Κληματαριά». Εκεί, έμποροι, ταξιδιώτες και συντεχνίτες μπορούσαν να φάνε όλοι μαζί φασολάδα, ρέγκα, γαρδούμπες και άλλες λιχουδιές, ενώ το κρασί έτρεχε άφθονο από τα δρύινα βαρέλια. Τα βράδια το μαγειρειό γινόταν διασκεδαστήριο και τη σκυτάλη από τις κουζίνες έπαιρναν ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, με ατελείωτα γλέντια, που τα σταματούσε ατάκτως μόνο η Χωροφυλακή
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Κάποια μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχουν διαμορφώσει την ίδια την πόλη και την ιστορία της. Στην Πλατεία Θεάτρου, που είναι περικυκλωμένη από ψηλά κτίρια και βρίσκεται στο πλάι της Διπλαρείου Σχολής, μια ισόγεια κατακίτρινη πινελιά δίνει χρώμα (και γεύση) σε μια περιοχή ταλαιπωρημένη, αλλά μονίμως γεμάτη κόσμο και ενδιαφέρον. Το κτίσμα αυτό βρίσκεται στον ίδιο χώρο όπου κάποτε στεγαζόταν το Ιερό του Απόλλωνα, δίπλα από το πρώτο σκεπαστό θέατρο της πόλης, αρχικά ως καφενείο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη για τις τελετές της εκκλησίας, ενώ το 1927 μετατράπηκε από τον Γεροδήμο σε οινομαγειρείο με το όνομα «Κληματαριά». Εκεί, έμποροι, ταξιδιώτες και συντεχνίτες μπορούσαν να φάνε όλοι μαζί φασολάδα, ρέγκα, γαρδούμπες και άλλες λιχουδιές, ενώ το κρασί έτρεχε άφθονο από τα δρύινα βαρέλια. Τα βράδια το μαγειρειό γινόταν διασκεδαστήριο και τη σκυτάλη από τις κουζίνες έπαιρναν ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, με ατελείωτα γλέντια, που τα σταματούσε ατάκτως μόνο η Χωροφυλακή
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα