Άφησε την καριέρα του στις δημόσιες σχέσεις και φτιάχνει αλείμματα με ξηρούς καρπούς από τα οικογενειακά κτήματά του

Θρεπτικά και νηστίσιμα αλείμματα ξηρών καρπών σε ένα ημιορεινό αγρόκτημα στο χωριό Τρίλοφος της Βέροιας από μία οικογένεια με μακρά αγροτική ιστορία στην περιοχή και με παράδοση στην καλλιέργεια του ροδάκινου.

Η οικογένεια Σαρκατζή, στην πραγματικότητα, υπήρξε από τις πρώτες οικογένειες του νομού Ημαθίας (μετέπειτα το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι), η οποία, περίπου το 2017, εκμεταλλευόμενη προς όφελος της το ρωσικό εμπάργκο που είχε ήδη πλήξει την τοπική ροδακινοκαλλιέργεια, έστρεψε τις γνώσεις και το ενδιαφέρον της σε ένα εντελώς διαφορετικό αγροτικό πεδίο: σε αυτό της καλλιέργειας και της εμπορίας ωμών ξηρών καρπών.


«Μου πήρε συνολικά δύο χρόνια για να αλλάξω τις καλλιέργειες και να στραφώ οργανωμένα πρώτα στο αμύγδαλο και έπειτα στο φουντούκι» μου εξηγεί ο παραγωγός των προϊόντων Αγρόκτημα Σαρκατζή, Θοδωρής Σαρκατζής ο οποίος μέχρι και εκείνη την εποχή διαχειριζόταν τα πατρογονικά του κτήματα σε επίπεδο ερασιτεχνικό και ως ένα έξτρα εισόδημα στην ήδη «στρωμένη» καριέρα του ως ιδιωτικός υπάλληλος σε μία μεγάλη εταιρεία (σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία). «Ο πατέρας μου, τσαγκάρης στο επάγγελμα, χρησιμοποιούσε τα 30 στρέμματα γης που ανήκαν στην οικογένειά του για να εξασφαλίζει μέσα από την εμπορία του ροδάκινου μία επιπλέον πηγή εσόδων αλλά και επειδή του άρεσε ανέκαθεν η αγροτική ζωή. Έτσι μεγάλωσα και εγώ. Από έξι χρονών στα κτήματα και στη φροντίδα των δέντρων μας».

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr